Οι τράπεζες μας στέλνουν ταχυδρομικά το ενημερωτικό φυλλάδιο που αφορά τον κώδικα δεοντολογίας του Ν. 4224/2013 και μας ζητάν να συμπληρώσουμε όλα τα στοιχεία και πληροφορίες με τις οποίες θέλουν να μας δέσουν χειροπόδαρα όχι μόνο εμάς, αλλά τα παιδιά και τα εγγόνια μας.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ να τους ΕΠΙΔΩΣΟΥΜΕ τον δικό μας ΚΩΔΙΚΑ ΕΙΛΙΚΡΙΝΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ και να μας δώσουν αυτοί πρώτα τα στοιχεία που τους ζητάμε.

Η άρνηση τους να μας δώσουν με τον ίδιο τρόπο που αυτοί ζητάν από εμάς τα στοιχεία, μας απαλλάσσει από οποιαδήποτε υποχρέωση και ευθύνη απέναντι τους, να τους δώσουμε αυτά που ζητούν.

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΗΣ:

Τα δυο έγραφα ( ΤΥ.Κ.Α.Π.Ε.Τ. – Φυλλάδιο Ενημερώσεως) τα κατεβάζουμε από το ιστολόγιο, συμπληρώνουμε τα στοιχεία και πάμε και τα δίνουμε σε ένα υποκατάστημα της τραπέζης, λαμβάνοντας αντίγραφο με σφραγίδα, ημερομηνία και υπογραφή του υπαλλήλου που το παρέλαβε για να έχουμε απόδειξη ότι το έχουν παραλάβει.

Έτσι αν δεν το συμπληρώσει η τράπεζα, δεν έχουμε καμία υποχρέωση να συμπληρώσουμε το δικό τους.

 

Αν δεν δεχτούν να το παραλάβουν, λέγοντας μας μια οποιαδήποτε δικαιολογία, τους λέμε να μας δείξουν στη σύμβαση που γράφει ότι τα υποκαταστήματα δεν παραλαμβάνουν αιτήσεις ή δηλώσεις των πελατών τους.

Τους δίνουμε μια Αίτηση-Δήλωση και είναι υποχρεωμένοι να την παραλάβουν, επειδή δεν υπάρχει όρος στην σύμβαση που να λέει ότι δεν θα παραλαμβάνουν αιτήσεις – δηλώσεις των δανειοληπτών και ότι δεν αφορούν τους ίδιους, αλλά τα κεντρικά της τράπεζας και εκεί πρέπει να τις στείλουν..

Η δουλειά των υποκαταστημάτων είναι να εξυπηρετούν την αλληλογραφία μεταξύ δανειοληπτών και κεντρικών, διότι είναι πρακτικά αδύνατον όλοι οι δανειολήπτες να πηγαίνουν στα κεντρικά. Τους λέμε ότι άλλα υποκαταστήματα έχουν παραλάβει τις ίδιες δηλώσεις από άλλους δανειολήπτες και αν δεν τις παραλάβουν αυτοί, θα στραφούμε ποινικά και αστικά εναντίον τους προσωπικά.

Οι δηλώσεις που καταθέτουμε είναι έγγραφες και επώνυμες και είμαστε εμείς οι καταθέτοντες υπεύθυνοι για τα γραφόμενα Αν για οποιανδήποτε λόγο τους θίγουμε, μπορούν να στραφούν δικαστικά εναντίον μας.

============================================

Αν πάλι δεν δέχονται να την παραλάβουν, τηλεφωνούμε στο 100 να στείλει περιπολικό στο συγκεκριμένο υποκατάστημα, και τους λέμε ότι θα γίνει επεισόδιο και θα πρέπει να έρθουν για να το σταματήσουν και να καταγράψουν το συμβάν.

Αν μας πει η αστυνομία ότι είναι αστικής φύσεως το θέμα και να πάμε εμείς στο τμήμα να καταθέσουμε το συμβάν, τότε τους λέμε ότι είναι υποχρεωμένοι να έρθουν και αν δεν έρθουν και γίνει επεισόδιο με τραυματισμούς θα είναι και εκείνοι υπεύθυνοι, γιατί δεν πρόλαβαν το γεγονός ενώ ήταν ενήμεροι. Επίσης όταν τους καλούν οι εταιρείες διοδίων, επειδή κάποιος δεν πληρώνει, τότε πάνε τρέχοντας, παρ ότι και εκεί αστικό είναι το θέμα. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ, και γι αυτό πρέπει να έρθουν.

Όταν θα έρθει η αστυνομία θα ζητήσουμε να καταγράψει το αστυνομικό όργανο, ότι δίνουμε επώνυμες γραπτές δηλώσεις που αφορούν τα κεντρικά της τράπεζας και αρνείται να τις παραλάβει και να τις στείλει εκεί, παρ ότι στην σύμβαση δεν αναφέρει πουθενά ότι δεν θα παραλαμβάνουν τα υποκαταστήματα οποιαδήποτε αίτηση – δήλωση δανειολήπτη, όταν άλλα υποκαταστήματα έχουν παραλάβει τις ίδιες δηλώσεις από άλλους δανειολήπτες.

 

Με πολύ απλά λόγια η μη συμπλήρωση από πλευράς τραπέζης των εγγράφων, είναι ομολογία ότι δεν επιθυμούν την ειλικρινή συνεργασία και μας απαλλάσουν από την υποχρέωση να συμπληρώσουμε εμείς την  ΤΥΠΟΚ.

Για το ΤΥ.Κ.Α.Π.Ε.Τ. πατήστε «ΕΔΩ».

Για το Φυλλάδιο Ενημερώσεως πατήστε «ΕΔΩ».