Για όσους δεν έχουν καταθέσει ακόμα φορολογική δήλωση ή σκέπτονται να μην καταθέσουν μπορούν να ακολουθούσουν αυτό που κάνουν τα μέλη του Κινήματος-Σωματείου «ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΩΡΑ».

Καταθέτουμε χειρόγραφη αρχική μηδενική φορολογική δήλωση, μόνο και μόνο για να τους δείξουμε ότι δεν υπακούμε στις αντισυνταγματικές και παράνομες εντολές τους και δεν πρόκειται εμείς να γίνουμε δούλοι των αφεντικών τους, της Νέας Τάξης Πραγμάτων.

Ο νόμος λέει να κάνουμε δήλωση υποχρεωτικά ηλεκτρονικά, εκτός ειδικών περιπτώσεων που είναι στην κρίση του διευθυντή της εφορίας για το ποιες είναι αυτές οι περιπτώσεις.

Λέει να κάνουμε δήλωση. (σκέτη). Δεν λέει να κάνουμε συμπληρωμένη, μισοσυμπληρωμένη κλπ.

Γράφουμε λοιπόν μόνο τα στοιχεία μας, όνομα, επώνυμο, πατρώνυμο διεύθυνση, ΑΦΜ, ταυτότητα και τηλέφωνο και κανένα άλλο πεδίο δεν συμπληρώνουμε. Υπογράφουμε δε στην τελευταία σελίδα εκεί που λέει Ο/Η ΔΗΛΩΝ – ΔΗΛΟΥΣΑ.

Στην κορυφή του Ε1 δίπλα εκεί που λέει φορολογική δήλωση έτους …. γράφουμε με κεφαλαία την λέξη «ΑΡΧΙΚΗ».

Το «ΑΡΧΙΚΗ» σημαίνει ότι καταθέτουμε τώρα μηδενική δήλωση, επειδή δεν έχουμε κανένα στοιχείο από τα υπόλοιπα που ζητά το Ε1 και όταν θα έχουμε τα στοιχεία, θα καταθέσουμε συμπληρωματική δήλωση.

Έτσι κάνεις δεν μπορεί να μας πει, ότι δεν υποβάλαμε δήλωση και να βάλει πρόστιμο, αλλά επειδή είναι και χειρόγραφη δεν δίνουμε την δυνατότητα στους δοσίλογους διαχειριστές να έχουν άμεσα τα στοιχεία μας για να επιβάλουν τα κάθε είδους χαράτσια.

Αν αρνηθεί η υπάλληλος στο εισόδημα ή ο διευθυντής να την παραλάβει, επειδή θα μας πει ότι ο νόμος λέει ότι οι δηλώσεις γίνονται ηλεκτρονικά, θα του αναφέρουμε ακριβώς τι λέει ο νόμος, όπως γράφουμε ποιο πάνω, και θα του πούμε ότι ειδικός λόγος για εμάς είναι ότι η θρησκεία μου απαγορεύει την οποιαδήποτε σχέση με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και γι αυτό δεν καταθέτουμε δήλωση ηλεκτρονικά.

Αν μας πει, ότι πρέπει να συμπληρώσουμε κάποια στοιχεία στο Ε1, (όπως διεύθυνση που μέναμε πέρσι), του υπαντάμε ότι η συμπληρωματική δήλωση θα περιλαμβάνει ότι στοιχείο λείπει από αυτήν και τώρα δεν προσθέτουμε τίποτα άλλο και είμαστε εμείς προσωπικά υπεύθυνοι για αυτό.

Είναι δε υποχρεωμένος να την παραλάβει, γιατί αν δεν το κάνει παραβιάζει τον νόμο για την κατάθεση των δηλώσεων, αλλά και το Σύνταγμα, (επειδή παραβαίνει το άρθρο 2 παράγραφο 1, το άρθρο 5 παράγραφο 2) και η ενέργεια του αυτή, αποτελεί ρατσιστική συμπεριφορά εκ μέρους του προς το πρόσωπο μας και θα κινηθούμε τόσο ποινικά όσο και αστικά εναντίον του.

Δείχνουμε δε και το αντίγραφο της χειρόγραφης δηλώσεως του μέλους του Σωματείου «ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΩΡΑ», Παναγιώτη Θεοδωρίδη, που την παρέλαβε η αρμόδια εφορία και υπάρχουν εκατοντάδες άλλες παρόμοιες παραληφθείσες δηλώσεις.

Επίσης έχουμε μαζί μας, μια υπεύθυνη δήλωση συμπληρωμένη, που την απευθύνουμε προς την εφορία, ότι ο λόγος καταθέσεως χειρόγραφης αρχικής δηλώσεως είναι ότι η θρησκεία μας απαγορεύει την σχέση με ηλεκτρονικούς υπολογιστές για να είναι καλυμμένος και ο υπάλληλος της εφορίας ως προς το υπουργείο.

Εάν επιμείνει, φωνάζουμε τότε το 100 να έρθει να καταγράψει το συμβάν της παραβάσεως καθήκοντος του διευθυντή της εφορίας, δηλαδή ότι αρνείται να παραλάβει την χειρόγραφη δήλωση και αφού πάρουμε το δελτίο συμβάντος, που θα αναφέρει σε αυτό το αστυνομικό όργανο ότι αρνήθηκε να παραλάβει χειρόγραφη δήλωση, καταθέτουμε τόσο μήνυση όσο και αγωγή αποζημιώσεως από τον διευθυντή της εφορίας για τις παραβάσεις που αναφέρουμε πιο πάνω.

Ζητάμε να καταγράψει το αστυνομικό όργανο, ότι θέλουμε να καταθέσουμε χειρόγραφη φορολογική δήλωση και αρνείται ο διευθυντής να την παραλάβει και όχι ότι υπήρξε απλή διαφωνία μεταξύ εμού κου του διευθυντή και αφού έγιναν συστάσεις απεχώρησε.. Το ότι αρνήθηκε να παραλάβει χειρόγραφη δήλωση, να αναφέρεται στο δελτίο συμβάντος απαραίτητα.

Αν τελικά δεν παραλάβει την δήλωση ο εφοριακός, πάμε στα ΕΛΤΑ και στέλνουμε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή την φορολογική δήλωση στην εφορία και έτσι έχουμε και με αυτόν τον τρόπο καταθέσει χειρόγραφη δήλωση εμπρόθεσμα.

Κρατάμε δε το ένα αντίγραφο της δηλώσεως και σε αυτό επάνω συρράπτουμε την απόδειξη των ΕΛΤΑ έχοντας έτσι απόδειξη ότι έχουμε καταθέσει φορολογική δήλωση.

Αυτό, δηλαδή να στείλετε ταχυδρομικά την δήλωση, αντί να πάτε στην εφορία να κάνετε τα ανωτέρω, μπορείτε να το κάνετε από την αρχή, αλλά έτσι δεν στέλνετε το μήνυμα στους διαχειριστές, ότι οι παρανομίες τους μέχρι εδώ ήταν και δεν τις αποδεχόμαστε.

Όσο λέτε ΝΑΙ , τόσο θα ζητάνε και άλλα.

Όποιος θέλει να είναι δούλος, δεν θα γίνει ποτέ ελεύθερος με το να κρύβεται πίσω από το δάκτυλο του.

ΟΙ ΔΟΥΛΟΙ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΠΟΝΙΟΥΝΤΑΙ.

Πατήστε ΕΔΩ για να κατεβάσετε την δήλωση του Π.Θ.