“ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ”. ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΔΙΑΚΙΝΗΤΗΣ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΩΝ.!!!!! ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ ΟΛΟΙ;;;

Στο ιστολόγιο της Ελληνικής Αστυνομίας, (www.astynomia.gr), αναγράφεται:

Σύμφωνα με το νόμο ν.2800/2000, η Ελληνική Αστυνομία είναι Σώμα Ασφαλείας και έχει ως αποστολή:

  • την εξασφάλιση της δημόσιας ειρήνης και ευταξίας και της απρόσκοπτης κοινωνικής διαβίωσης των πολιτών, που περιλαμβάνει την άσκηση της αστυνομίας γενικής αστυνόμευσης και τροχαίας.
  • την πρόληψη και καταστολή του εγκλήματος και την προστασία του Κράτους και του δημοκρατικού πολιτεύματος, στα πλαίσια της συνταγματικής τάξης, που περιλαμβάνει την άσκηση της αστυνομίας δημόσιας και κρατικής ασφάλειας.
  • την πρόληψη και αποτροπή της παράνομης εισόδου – εξόδου αλλοδαπών στην Ελλάδα και τον έλεγχο της τήρησης των διατάξεων που αφορούν την είσοδο, έξοδο, παραμονή και εργασία των αλλοδαπών στη χώρα, που περιλαμβάνει την άσκηση της αστυνομίας αλλοδαπών και προστασίας συνόρων.

…………………………………………………………
Η Ελληνική Αστυνομία, πάντα κοντά στον πολίτη, ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της εποχής μας, με αναβαθμισμένη εκπαίδευση, με σύγχρονη αντιεγκληματική πολιτική, με αξιοποίηση των επιτευγμάτων της επιστήμης και της τεχνολογίας, αλλά και με διεθνή αστυνομική συνεργασία.  ]

 

Εφαρμογή της αποστολής που έχει η Ελληνική Αστυνομία.!!!!!

Παρασκευή, 3 Απριλίου 2020,  ώρα 10 το βράδυ.

Σε πλήρη εφαρμογή των αναγραφομένων στο ιστολόγιο της «Ελληνικής Αστυνομίας»!!!!! περιπολικό οδηγεί δυο πούλμαν δια μέσου της πλατείας Συντάγματος, της Πανεπιστημίου, της πλατείας Ομονοίας στην οδό Χαλκοκονδύλη, όπου ξεφορτώνει και σπιτώνει λαθροεισβολείς στα ξενοδοχεία  BOSS BOUTIQUE ATHENS και BREEZE BOUTIQUE ATHENS,  της οδού Χαλκοκονδύλη.      Τους φυλάνε οι ίδιοι οι αστυνομικοί, με και χωρίς στολή.!!!!!

Έκλεισαν τα ξενοδοχεία για όλο τον κόσμο, μηδενίζοντας τζίρο και εισόδημα επιχειρηματιών και υπαλλήλων και βάζουν μέσα δωρεάν τους λαθροεισβολείς.!!!!!!!!

ΜΠΡΑΒΟ  ΣΤΗΝ  ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ «ΜΑΣ»!!!!!  που εκτελεί τέτοιες εντολές, που παραβιάζουν Όρκο, Σύνταγμα, Σκοπό και Ρόλο, για τον οποίον δημιουργήθηκε και που αναφέρεται και στο ιστολόγιο της.

    Τα ξενοδοχεία είναι κλειστά για όλο τον κόσμο, εκτός από τους λαθροεισβολείς.!!!!!!!!

Για να δείτε την διακίνηση 

ΠΑΤΕΙΣΤΕ  ΕΔΩ.  video 1. στις 3-4-20, στις 10μμ

ΠΑΤΕΙΣΤΕ  ΕΔΩ. video 2. στις 3-4-20, στις 10μμ

 

Αθήνα,   25-2-2020

Αριθ. Πρωτ.: 307/11

 

 

Ανίκανοι ή αδιάφοροι;  Σίγουρα επικίνδυνοι!

      Ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών βρισκόμαστε για πολλοστή φορά στην δυσάρεστη θέση να καταγγείλουμε την ανεπάρκεια της Διοίκησης, ακόμα και στα πιο απλά ζητήματα.

Οι «φωτεινοί παντογνώστες» που ήταν επιφορτισμένοι για την λήψη διοικητικής μέριμνας, εν όψει της ογκώδους μετακίνησης αστυνομικών δυνάμεων από την Αττική στην Χίο και στη Λέσβο, έλαμψαν δια της απουσίας τους!

Την ώρα που εκατοντάδες συνάδελφοί μας από Υ.ΜΕ.Τ., Υ.Α.Τ., Ο.Π.Κ.Ε. και άλλες Υπηρεσίες, μετέβαιναν στα ανωτέρω νησιά με διαταγή της Υπηρεσίας ώστε να εργαστούν σε συνθήκες «πολέμου», για ένα ακόμη ζήτημα που από εθνικό τείνει να μετατραπεί σε  αστυνομικό, ορισμένοι το μόνο που όφειλαν να κάνουν ήταν η εξασφάλιση της ομαλής μετάβασης των αστυνομικών δυνάμεων, η διαμονή και η σίτισή τους.

Μάλλον όμως ζητάμε πάρα πολλά !!!

Για να γνωρίζει ο κάθε αστυνομικός και ο κάθε πολίτης για το τι έχει συμβεί, αναφέρουμε τα εξής τραγελαφικά:

  • Τα ναυλωμένα από την Διοίκηση πλοία δεν διέθεταν τον απαιτούμενο αριθμό καμπινών, ώστε οι συνάδελφοί μας να μπορέσουν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους να ξεκουραστούν και να αναλάβουν υπηρεσία εάν διατάσσονταν σχετικά. Επίσης, όσες καμπίνες υπήρχαν δεν διατέθηκαν, αφού σύμφωνα με όσα μας κατήγγειλαν οι συνάδελφοι – μέλη μας, δεν είχε πληρωθεί το ακριβές αντίτιμο για την παροχή καμπίνας !
  • Οι συνάδελφοί μας με την άφιξή τους στα δυο νησιά διατάχθηκαν απευθείας να εκτελέσουν υπηρεσία σε πολεμικές συνθήκες, ενώ την ίδια στιγμή η Διοίκηση δεν είχε μεριμνήσει ούτε για ένα μπουκάλι νερό !
  • Στις αγωνιώδεις ερωτήσεις των συναδέλφων μας για το που θα στεγαστούν κατά την διάρκεια της παραμονής τους στα νησιά, δεν έλαβαν ουδεμία σαφή απάντηση.

Αυτά είναι ελάχιστα από τα δεκάδες προβλήματα που μας καταγγέλθηκαν τις πρώτες μόνο ώρες μιας επιχείρησης που κανονικά θα έπρεπε να είναι απόλυτα σχεδιασμένη από υψηλά αμειβόμενα στελέχη !

Εμείς, όπως και κάθε φορά όμως, δεν αφήσαμε τίποτα στην τύχη του, αφού δεν είμαστε «διορισμένοι» αλλά εκλεγόμαστε από τα χιλιάδες μέλη μας, στα οποία λογοδοτούμε και μόνο.  Το Προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών χθες το βράδυ (24/02/2020) ύστερα και από τη σημαντική συνδρομή του Προέδρου της  Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ. Γερακαράκου Γρηγόρη,  με καθοριστικές παρεμβάσεις προς την Φυσική και Πολιτική Ηγεσία εξασφάλισε τη διάθεση των ελάχιστων καμπινών για τους συναδέλφους μας. Σήμερα  το πρωί (25/2/2020), το Προεδρείο της Ένωσής μας μετέβη στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. και ύστερα από συνεχείς πιέσεις προς τους αρμόδιους Υπηρεσιακούς παράγοντες, διασφάλισε τα αυτονόητα !!!! Ήτοι: α) Σίτιση έστω και στις 10.00 π.μ. και β) Τη διαμονή των συναδέλφων μας.

Η  έκδοση των Διαταγών την τελευταία στιγμή δίνει την εντύπωση σ’ όλους ότι όλα λειτουργούν εκ του προχείρου με ορατή και επακόλουθη αρκετές φορές την αποτυχία του στοχευμένου αποτελέσματος, γεγονός που προκαλεί σωρεία δυσμενών και αρνητικών σχολίων για τον τρόπο λειτουργίας των Αστυνομικών Υπηρεσιών.

Επειδή όμως, δεν είναι δική μας δουλειά να καλύπτουμε τις ανεπάρκειες των διοικούντων,  αξιώνουμε από την Πολιτική και Φυσική Ηγεσία τα ονοματεπώνυμα των υπευθύνων για την ελλιπή διοικητική μέριμνα και την ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ τους ΔΙΩΞΗ, αφού είμαστε βέβαιοι ότι δεν έχουν την ευθιξία να υποβάλλουν την παραίτησή τους για το γεγονός ότι υποχρέωσαν τους συναδέλφους να ταξιδέψουν και να εργαστούν σε τριτοκοσμικές συνθήκες, τις οποίες εάν βίωνε κάποιος πολίτης ή μετανάστης θα είχαμε το λιγότερο εισαγγελική παρέμβαση!!!

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αθηνών

Ο Πρόεδρος Πάκος Δημοσθένης

Ο Γενικός Γραμματέας Χύτας Κων/νος

 

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ:

Θυμάστε τα λόγια του όρκου που δώσατε;

Γνωρίζετε τι γράφει το άρθρο 25 παράγραφοι 1 και 3 του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα, (νόμος ν.3528/2007, δηλαδή τον νόμο με τον οποίο έχετε προσληφθεί στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ);;;;;;;;;

Όσοι δεν αποδέχεστε τον ρόλο του διακινητή,

δηλώστε το δημοσίως και με πράξεις. 

ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΛΟΓΙΑ.

ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ “ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ  ΤΩΡΑ” ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΕΞΟΔΑ ΣΑΣ.