ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ, ΕΛΣΤΑΤ.

Ξανά αντιμέτωπος με κακούργημα ο Ανδρέας Γεωργίου για τη διόγκωση του ελλείμματος του 2009

Ο Άρειος Πάγος αναίρεσε μερικώς το παραπεμπτικό βούλευμα για την υπόθεση της διόγκωσης του ελλείμματος της χώρας το 2000 από την ΕΛΣΤΑΤ
Αντωνία Ξυνού

Αντιμέτωπος με κακουργηματική αξιόποινη πράξη ειναι ακόμη μια φορά ο πρώην πρόεδρος της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) Ανδρέας Γεωργίου, για τη γνωστή υπόθεση της διόγκωσης του ελλείμματος της χώρας το 2009.

AdTech AdΣυγκεκριμένα, το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου έκανε μερικώς δεκτή την αναίρεση που είχε ασκήσει τον Σεπτέμβριο του 2015 η Ξένη Δημητρίου, τότε ως αντεισαγγελέας του ΑΠ. Έτσι, το βούλευμα επιστρέφει πίσω στο Εφετείο προκειμένου να αποφασιστεί αν ο Ανδρέας Γεωργίου θα βαρύνεται εκτός από το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος, αλλά και με κακουργηματική ψευδή βεβαίωση. Σύμφωνα με την κατηγορία, η ψευδής βεβαίωση χρησιμοποιήθηκε το 2009 προκειμένου να εισαχθεί η Ελλάδα στο καθεστώς των μνημονίων λόγω της διόγκωσης του ελλείμματος.
Η απόφαση του αρμόδιου Συμβουλίου Εφετών που θα κρίνει εάν ο Ανδρέας Γεωργίου θα πρέπει να παραπεμφθεί σε δίκη και για τι δύο πράξεις, αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες.